maanantai 19. marraskuuta 2012

Japanilaista ruokaa..

..siis muutakin kuin sushia ;) 

Voi kun olikin kiva kokkailuilta Japanilaisen ruuan merkeissä! Työpaikkani kulttuurikerho oli järjestänyt ihastuttavan Japanilaisen ruuanlaittoillan - onneksi ilmoittauduin ja osallistuin - 
herullisia makuja!

14 kokkia ja kahdeksan ateriaa - hyvä kokkisota meininki ;) Minä otin kokkikamuni kanssa haasteeksi BUTA no KAKUNIn, siis possunkylkeä herullisessa kastikkeessa haudutettuna.

BUTA no KAKUNI
keitä kananmunia
keitä possunkylki purjonvarsien kera
kastikeainekset: sakea 1 dl, miriniä 1dl, vettä 1dl, sokeria 45 ml, soyaa 60 ml
kuivaa keitetyt possunkyljet ja leikkaa ne sopiviksi paloiksi, 
jonka jälkeen paista paloja hetki pannulla
lisää possunpalat ja kuoritut kananmunat kastikkeeseen hautumaan

vinkkinä: peitä pata pienemmällä kannella, jotta neste pääsee padasta haihtumaan ja näin myös possunpalat imeltyvät makoisasti

ai niin, tuoretta inkivääriä ohuina suikaleina pataan - nam!

lisukkeena riisiä
huuhtele riisiä, kunnes vesi on kirkasta
anna riisin odottaa vedessä lioten noin 20 min ennen keittämistä
keitä riisi ja anna kypsyä hauduttaen (kattila pois liedeltä)

en ole mikään erityinen lihansyöjä, mutta tuo oli herkullista! vähän tuli mieleen Gaijinin karamelli possun ribsit ;)


Pinaatista ja tofusta herkullinen salaatti!

BUTA no KAKUNI

OSHI ZUSHI

-macha ice cream-
vihreä tee jäätelö - nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti