maanantai 23. heinäkuuta 2012

Maailman parasta mYsliä ja tuOrepuurOa!

Joogaleirillä oli aamiaisella taivaallisen hyvää mysliä ja tuorepuuroa. En voi olla jakamatta tätä herkullista aamiaisiloa kanssanne! :)

Reseptit olen copy/pastenut Ashtanga Yoga Summer Retreat FB-ryhmän sivulta.


Mysli

4,5 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemiä
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia

1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl hunajaa tai siirappia

3/4 dl kuivattuja aprikoosia
3/4 dl kurpitsansiemeniä
1 dl rusinoita

Mittaa kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, suola ja kaneli isoon astiaan. Sekoita toisessa astiassa keskenään hunaja ja rypsiöjy. Kaada hunajaseos kaurahiutaleitten päälle ja puristele käsin seos kaikkialle hiutaleisiin muodostaen murotaikinaa muistuttava massa, josta erottuu isompia sattumia.

Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 150 asteisen uunin keskiosassa ensin 10 minuuttia.

Sekoita huolellisesti. Paahda 5 minuuttia, sekoita uudelleen ja lisää kurpitsansiemenet. Paahda vielä 10 tai kunnes mysli on kullanruskeaa, älä polta!

Anna jäähtyä kokonaan, lisää rusinat ja aprikoosit ja purkita.

Tämä on hyvä perusohje, jota voi muunnella oman makunsa ja kaapin sisällön mukaan. Korvaa rusinat muilla kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla, vaihtele pähkinöitä, lisää siemeniä oman maun mukaan. Mysli säilyy hyvänä suljetussa purkissa n. viikon. Kaksinkertainen ohje mahtuu vielä pellilliselle.


Tuorepuuro (4:lle)

1 dl auringonkukansiemeniä
3/4 dl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl seesaminsiemeniä
2 dl kuivattuja hedelmiä (esim. aprikooseja, luumuja, rusinoita, viikunoita tms.)
4–5 dl vettä
1 banaani

Mittaa illalla kulhoon auringonkukansiemenet, pellavansiemenrouhe, seesaminsiemenet ja kuivahedelmät. Lisää vesi, sekoita ja jätä puuro yöksi turpoamaan. Lisää aamulla seokseen banaani ja soseuta puuro sauvasekoittimella.

Nauti tuorepuuro tuoreiden hedelmien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti