maanantai 13. elokuuta 2012

askel kohti vedenalaista maailmaa!

 Voi kun olen onnellinen - olen vuosia miettinyt sukellusta. Nyt vihdoin olen päättänyt unohtaa vuosien takaisen kammottavan vedenalaisen kokemuksen. Ikuisuus sitten Israelissa Netanyan rannalla jäin aallonpyörteeseen, jossa turhan kauan ehdin miettiä - missä pinta.. ja tämän myötä mielessäni on ensimmäisenä ajatuksena ollut - mitä jos sukeltaessa panikoidun!

Tänään oli ensimmäinen teoriatunti, jossa kävimme läpi mm. nostetta ja sen hallintaa, squeeze-ilmiötä, paineen tasausta, sukellusvarusteita, käsimerkkejä, paritarkastusta, virtauksia, hätätoimenpiteitä ilman ollessa vähissä/loppu..

Kokosimme sukelluslaitteen: tasapainoliivi kiinnitettiin säilöön, avattiin venttiili ja hengitettiin raikasta ilmaa! Hengitin rauhallisesti ja kevyesti - oloni helpottui ja ajattelin, että sukeltaminen on aivan varmasti minun juttu! 

Illan päätteeksi pitikin sitten tehdä jo ensimmäisiä hankintoja. Sukelluskirjassa mainittiin useampaan otteeseen, että "sukellusvälineitä on tarjolla lukuisia määriä eli malleja ja värejä, jotka tekevätä niistä toimivuuden lisäksi mukavia käyttää ja hyvän näköisiä!"






...niinpä maskia ja räpylöitä valittaessa todettakoon - tyyli ennenkaikkea ;) no ei, kyllä ne tekniset tekijät olivat prio ykkösenä!



..ja tuohon settiin on sitten vielä tulossa musta snorkkeli ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti